U ovom receptu našlo se svega – jabuke, orasi, kakao, grožđice, cimet… A rezultat je nevjerojatno mekan, pahuljast i aromatičan kolač!
Sastojci:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 125 g margarina sobne temperature
- 4 jabuke
- 100 g oraha
- 100 g grožđica
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica cimeta
Priprema:
Margarin pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte.
Dodajte cimet, oguljene i krupno naribane jabuke, grožđice i krupno nasjeckane orahe.
Na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo te prosijani kakao. Smjesu dobro izmiješajte tako da uklonite sve grudice.
Biskvitnu smjesu izlijte u manji kalup za pečenje (20×30 cm) kojeg ste prehodno namastili i lagano pobrašnili.
Aromatični kolač s jabukama pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom i poslužite se!
Primjedbe
Objavi komentar