BRZI KOLAČ S JABUKAMA

U ovom receptu našlo se svega – jabuke, orasi, kakao, grožđice, cimet… A rezultat je nevjerojatno mekan, pahuljast i aromatičan kolač!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 125 g margarina sobne temperature
  • 4 jabuke
  • 100 g oraha
  • 100 g grožđica
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

Margarin pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte.
Dodajte cimet, oguljene i krupno naribane jabuke, grožđice i krupno nasjeckane orahe.
Na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo te prosijani kakao. Smjesu dobro izmiješajte tako da uklonite sve grudice.
Biskvitnu smjesu izlijte u manji kalup za pečenje (20×30 cm) kojeg ste prehodno namastili i lagano pobrašnili.
Aromatični kolač s jabukama pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom i poslužite se!

Primjedbe