BROWNIE CHEESECAKE TORTA S TREŠNJAMA

Sočna i čokoladna brownie podloga prekrivena odličnom kombinacijom nadjeva od sira i trešanja koje po želji možete zamijeniti i višnjama!

Sastojci


Brownie podloga
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 230 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 160 g glatkog brašna
Nadjev od sira i kiselog vrhnja
  • 200 g krem sira
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica 1/2 limuna
  • prstohvat soli
  • 1 prašak za puding s okusom vanilije
Nadjev s trešnjama
  • 500 g trešanja
  • 200 ml vode
  • 5 žlica šećera
  • sok od 1 limuna
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 prašak za puding s okusom vanilije
  • Priprema


    Najprije pripremite nadjev od trešanja. Oprane i odkoštene trešnje stavite u manji lonac, dodajte šećer, limunov sok i pola količine vode pa zagrijte do vrenja.
    Prašak za puding razmutite s ostatkom vode, dodajte trešnjama i prokuhajte dok se nadjev ne zgusne.
    Nadjev od trešanja premjestite u posudu šireg dna i ostavite neka se malo prohladi.
    Za pripremu brownie podloge maslac i čokoladu otopite na pari pa ju izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. Dodajte brašno i sol pa sve još kratko promiješajte pjenjačom tako da uklonite sve grudice.
    Za pripremu nadjeva od sira izmiksajte sve sastojke osim praška za puding. Na kraju dodajte i puding pa sve još jednom izmiksajte.
    Kalup za torte (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte čokoladnu smjesu. Preko brownie podloge najprije stavjate hrpice nadjeva od sira, a zatim nadjeva od trešanja. Kolač malo prošarajte nožem ili drškom žlice tako da dobijete mramorni uzorak.
    Cheesecake kolač pecite 30-35 minuta na temperaturi 160-170°C. Pečeni cheesecake još će biti malo drhtav u sredini, ali hlađenjem će se stisnuti.
    Kolač prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Primjedbe