Sočna i čokoladna brownie podloga prekrivena odličnom kombinacijom nadjeva od sira i trešanja koje po želji možete zamijeniti i višnjama!
Sastojci
Brownie podloga
- 200 g čokolade za kuhanje
- 230 g maslaca
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 160 g glatkog brašna
Nadjev od sira i kiselog vrhnja
- 200 g krem sira
- 300 g kiselog vrhnja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- naribana korica 1/2 limuna
- prstohvat soli
- 1 prašak za puding s okusom vanilije
Nadjev s trešnjama
- 500 g trešanja
- 200 ml vode
- 5 žlica šećera
- sok od 1 limuna
- 1/2 žličice cimeta
- 1 prašak za puding s okusom vanilije
Priprema
Najprije pripremite nadjev od trešanja. Oprane i odkoštene trešnje stavite u manji lonac, dodajte šećer, limunov sok i pola količine vode pa zagrijte do vrenja.Prašak za puding razmutite s ostatkom vode, dodajte trešnjama i prokuhajte dok se nadjev ne zgusne.Nadjev od trešanja premjestite u posudu šireg dna i ostavite neka se malo prohladi.Za pripremu brownie podloge maslac i čokoladu otopite na pari pa ju izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. Dodajte brašno i sol pa sve još kratko promiješajte pjenjačom tako da uklonite sve grudice.Za pripremu nadjeva od sira izmiksajte sve sastojke osim praška za puding. Na kraju dodajte i puding pa sve još jednom izmiksajte.Kalup za torte (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte čokoladnu smjesu. Preko brownie podloge najprije stavjate hrpice nadjeva od sira, a zatim nadjeva od trešanja. Kolač malo prošarajte nožem ili drškom žlice tako da dobijete mramorni uzorak.Cheesecake kolač pecite 30-35 minuta na temperaturi 160-170°C. Pečeni cheesecake još će biti malo drhtav u sredini, ali hlađenjem će se stisnuti.Kolač prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Primjedbe
Objavi komentar