Za biskvit:
• 8 žlica šećera
• 3 jaja
• 9 žlica mlijeka
• 9 žlica ulja
• 9 žlica oštrog brašna
• 4 žlice griza
• 1 pecilni prašak
• 1 vanilin šećer
• 2 žlica kakao u prahu
Za preljev:
• 3 dcl. mlijeka
• malo ruma
• 4 žlice šećera
Priprema: Šećer, vanilin šećer i jaja izmiksati, te dodati mlijeko, ulje i griz. Brašno, prašak za pecivo i kakao prosijati. Sve sastojke tada zajedno izmikasti i staviti peći na 170 stupnjeva kojih 20 min.
Za to vrijeme dok se biskvit peče, prokuhate mlijeko, rum i šećer. Kada je biskvit pečen vrućeg ga zalijte s preljevom. Možda će vam izgledati da imate previše preljeva, ali nemojte se brinuti biskvit će sve upit, i kada se ohladi bit će jako sočan.
Možete ga ohlađenog preliti i čokoladnom glazurom.
Primjedbe
Objavi komentar