Sastojci za biskvit – Napolitanka torta:
- 8 belanca
- 80 g šećera
- 10 kašičica prženih, mlevenih lešnika
- 2 kašičice brašna
Sastojci za krem – Napolitanka torta:
- 8 žumanca
- 80 g šećera
- 4 praška za puding sa ukusom vanilije
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 150 g čokolade za kuvanje
- 300 g napolitanki s lešnikom
- 400 ml slatke pavlake
Priprema – Napolitanka torta:
- korak: Lešnike kratko tostirati u rerni, ohladiti ih i samleti. Belanca izmiksovati u čvrsti sneg i postepeno dodavati šećer.
- korak: Kutlačom lagano umešati mlevene lešnike i brašno.
- korak: Biskvitnu smesu izliti u kalup za torte (prečnika 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160 °C.
- korak: Žumanca dobro izmiksovati sa šećerom, praškom za puding i malo mleka, tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka zakuvati.
- korak: U vrelo mleko dodati pripremljenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati penasto izmiksiran margarin zajedno sa šećerom u prahu.
- korak: Podeliti kremu na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi deo dodati napolitanke koje su prethodno samlevene u blenderu.
- korak: Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.
- korak: Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim naneti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.
- korak: Pre posluživanja celu tortu premazati slatkom pavlakom ili ukrasiti po želji.
Vaša Napolitanka torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar