Sastojci
350 g šećera, 1 dl vode, 150 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog posnog keksa, 125 g margarina, 2 kašike ruma
Fondan: 250 g šećera u prahu, 5-6 kašika vruće vode, limunov sok, ulje
Priprema
Skuvati sirup od šećera i vode (kuvati 2 minuta).Pomeriti sa ringle, dodati margarin i mešati dok se ne istopi.
Dodati zatim sve ostale sastojke: mlevene orahe, keks i rum Izjednačiti smesu i sipati u manji kalup obložen masnim papirom.
Kad se potpuno ohladi, preliti fondanom i sutradan seći na štanglice ili trougliće.
Fondan: šećer u prahu sipati u dublju činiju i postepeno dodavati vruću vodu.
Sve mutiti varjačom do željene gustine.
Na kraju dodati 1 kašiku limunovog soka i 1 kašiku ulja.
http://recepti.fr
Primjedbe
Objavi komentar