KOLAČ S KAKAO PETIT KEKSOM

Sastojci

3 x po 16 komada petit keksa
700 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera
500 ml slatke pavlake
200 ml mleka za umakanje keksa i nešto po izboru za dekoraciju

Priprema

Razmutiti puding i šećer sa malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri. 
Kada provri zakuvati i mešati sok se ne zgusne pa skloniti sa vatre prekriti folijom ili kesom, dobro utapkati na puding da nema vazduha i ostaviti da se ohladi. 

Za to vreme odvojiti keks. 

Umutiti slatku pavlaku da bude čvrsta i dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostalu polovinu i opet umutiti. 
Umakati keks u toplo mleko i poslagati previ red 4 x po 4 komada. 

Premazati sa skoro pola krema, pa drugi red, opet skoro pola krema, treba malo da ostane za odgore ili ne mora ako ćete na primer stavljati šlag kao dekoraciju i odgore treći red keksa umočen u toplo mleko. 

Premazati sa filom ako vam preostane i ostaviti sat – dva u frižider da se malo stegne, dekorisati zatim po želji.


http://recepti.fr

Primjedbe