Mnogi će za blagdane pripremati sitne kolače. Na blagdanskom stolu posebno se ističu razne kuglice, a među najpopularnijima su one od kokosa koje se često rade s mlijekom u prahu.
U nastavku pronađite verziju recept u kojem je mlijeko zamijenila bijela čokolada.
Sastojci
10 dag kokosa
30 dag bijele čokolade
1.5 dcl slatkog vrhnja
kokos za valjanje
30 dag bijele čokolade
1.5 dcl slatkog vrhnja
kokos za valjanje
Priprema
1. Čokoladu natrgajte na kockice.
2. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja pa ga prelijte po čokoladi. Miješajte kuhačom dok se čokolada ne otopi i ne poveže s vrhnjem.
3. Umiješajte kokos u smjesu čokolade i vrhnja pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada je smjesa hladna, stavite je u hladnjak na sat vremena.
4. Izvadite smjesu iz hladnjaka. Čajnom žličicom zagrabite smjesu pa rukama oblikujte malu kuglicu koju potom možete uvaljati u kokos. Nastavite oblikovati kuglice dok ne potrošite smjesu.
Kuglice možete staviti u male papirnate košarice za praline koje možete naći u trgovinama, a potom ih pohraniti u metalnu kutiju. Nakon oblikovanja obavezno ih morate držati na hladnom mjestu, piše Zadovoljna.hr.
SAVJET:
Ako više volite tamnu čokoladu možete koristiti nju umjesto bijele. Postupak izrade je identičan, samo morate prilagoditi količinu slatkog vrhnja. U tom slučaju koristite 30 dag tamne čokolade i 2.5 dcl slatkog vrhnja.
Ako više volite tamnu čokoladu možete koristiti nju umjesto bijele. Postupak izrade je identičan, samo morate prilagoditi količinu slatkog vrhnja. U tom slučaju koristite 30 dag tamne čokolade i 2.5 dcl slatkog vrhnja.
Dobar tek!
(www.jabuka.tv)
Primjedbe
Objavi komentar