- 4 dl mlijeka,
- 400 g kristal šećera,
- 100 g čolade za kuhanje,
- 250 g maslaca,
- 100 g kokosovog brašna,
- 500 g mljevenog keksa,
- 300 g jaffa keksa,
- 2 lista veće oblatne
Priprema:
Prokuhati mlijeko, šećer, čokoladu i maslac. Dobiveni krem ostaviti da se ohladi pa dodati kokosovo brašno i keks. Sjediniti smjesu.
Na list oblatne nanijeti polovinu fila, preko poredati jafa keks, premazati drugom polovinom fila i prekriti preostalom oblatnom.
Poklopiti nečim teškim i ostaviti na hladnom dok se oblatna ne stegne.
Po želji rezati na štangice ili kocke.
Prokuhati mlijeko, šećer, čokoladu i maslac. Dobiveni krem ostaviti da se ohladi pa dodati kokosovo brašno i keks. Sjediniti smjesu.
Na list oblatne nanijeti polovinu fila, preko poredati jafa keks, premazati drugom polovinom fila i prekriti preostalom oblatnom.
Poklopiti nečim teškim i ostaviti na hladnom dok se oblatna ne stegne.
Po želji rezati na štangice ili kocke.
Izvor: Kuvarica-Gaga / Coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar