Sastojci
720 g glatkog brašna
300 g masti
2 žumanjka
1 šalica - 200ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Nadjev
25 dag mljevenih badema ili oraha
10 dag šećera
2 vanilin šećera
korica limuna / naranče
1- 2 dl mlijeka
2 žlice ruma
Priprema
1.
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti neka počiva pola sata u hladnjaku.
2.
Za nadjev, samljevene bademe i šecer preliti vrućim mlijekom, dodati vanilin šećer, koricu limuna i rum.
3.
Tijesto razvaljati na 3-4 mm, izrezati krugove okruglim kalupićem za krafne ili čašom.
U sredinu svakog kruga žlicicom staviti nadjev, preklopiti i krajeve lagano stisnuti prstima, a zatim vilicom.
Mogu se raditi pomoću kalupa za rafiole, tako što se svaki krug tijesta stavi u kalup, u sredinu stavi žličicu nadjeva i preklopi.
Osim badema, punila sam ih sa džemom od višnje maraške.
4.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° C oko 20 minuta.
Uvaljati ih u šećer u prahu.
Izvor:coolinarka.com
http://jedinstveni-recepti.blogspot.ba
720 g glatkog brašna
300 g masti
2 žumanjka
1 šalica - 200ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Nadjev
25 dag mljevenih badema ili oraha
10 dag šećera
2 vanilin šećera
korica limuna / naranče
1- 2 dl mlijeka
2 žlice ruma
Priprema
1.
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti neka počiva pola sata u hladnjaku.
2.
Za nadjev, samljevene bademe i šecer preliti vrućim mlijekom, dodati vanilin šećer, koricu limuna i rum.
3.
Tijesto razvaljati na 3-4 mm, izrezati krugove okruglim kalupićem za krafne ili čašom.
U sredinu svakog kruga žlicicom staviti nadjev, preklopiti i krajeve lagano stisnuti prstima, a zatim vilicom.
Mogu se raditi pomoću kalupa za rafiole, tako što se svaki krug tijesta stavi u kalup, u sredinu stavi žličicu nadjeva i preklopi.
Osim badema, punila sam ih sa džemom od višnje maraške.
4.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° C oko 20 minuta.
Uvaljati ih u šećer u prahu.
Izvor:coolinarka.com
http://jedinstveni-recepti.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar