ČOKOLADNI KASATO

Potrebni sastojci:
300g krompira,
300g mlevenog keksa,
200g čokolade,
140g margarina,
200g prah šećera,
1 kašika kakaa,
1 kašika ulja
Priprema:
Korak 1: Skuvajte krompir, ocedite ga i ispasirajte, pa mu dodajte čokolade i 100g margarina. Čokolada i margarin će se od toplote krompira istopiti. Sastojke sjedinite. Dodajte mleveni keks, prah šećer, kakao.
Korak 2: Formirajte kolač-ploču, na tacni ili u kalupu. Ostavite da se stegne i ohladi. Za to vreme da na pari otopite 100g čokolade, 40g margarina, 1kašiku ulja. Isecite štanglice kolača, pa ih umačite ili jednostavno prelijte pripremljenom glazurom. Vratite u fržider da se sve stegne.
Izvor: kuhinjica.co

Primjedbe