BINGO TORTA

Potrebno:

-za koru:
4 jaja,
1 šolja šečera,
5-6 kašika mlake vode,
2 šolje brašna i
1 prašak za pecivo
-za fil:
1 margarin,
250gr šečera u prahu,
300gr mljevenog “Plazma” keksa,
4 dcl gaziranog soka (najbolja je Fanta),
kutija Jaffa keksa (tops),
4 pudinga od vanilije,
1l mlijeka,
15 kašika šečera,
kutija piškota,
200gr čokolade za kuhanje.

Priprema:

-kora:
Jaja umutiti,dodati šečer,vodu a zatim brašno pomiješano sa praškom.
U pleh staviti papir za pečenje i izliti koru. Peći na 200 stepeni.
(Kora bude brzo pečena).
-fil:
Margarin istopiti i pjenasto umutiti sa šečerom u prahu.
U mljeveni keks dodati 3 dcl soka i trečinu umučenog margarina pa premazati koru.
Poredati tops koji smo prije toga potopili u sok.
U 1l mlijeka,sa 10 kašika šečera,skuhati 4 pudinga.
Ohladiti ga i umutiti sa preostalim umučenim margarinom.
Fil podijeliti u 2 dijela. Jedan neka ostane žut a u drugi dodati rendanu čokoladu.
Preko topsa premazati žuti fil,zatim,poredati piškote potopljene u sok pa premazati filom od čokolade.
Tortu premazati sa 500ml slatkog vrhnja.

Primjedbe