Šape su jedan od onih kolača koji će uvijek ostati u našim srcima. Naravno, šape možete početi pripremati među prvim kolačima za Božić i tako rasteretiti dane pred Božić , kada vjerojatno imate puno toga za obaviti. Napravite ih tjedan-dva dana ranije i odložite ih u kartonskoj ili limenoj kutiji na hladnom i suhom mjestu, i možete ih imati tokom cijelih blagdana – naravno da će se neki pojesti i prije Božića.
Sastojci:
• 220 gr brašna
• 150 gr šećera
• 1 vanilin šećer
• 2 jaja
• 170 gr masti sobne temperature
• 150 gr oraha
• šećer u prahu za posipanje
• 150 gr šećera
• 1 vanilin šećer
• 2 jaja
• 170 gr masti sobne temperature
• 150 gr oraha
• šećer u prahu za posipanje
Šape postupak izrade:
1. Brašno, šećer, vanilin šećer, jaja, mast i orahe pomiješajte i zamijesite.
2. Svaki kalup premažite uljem, zatim zahvatite njim brašno i istresite, tako da vam ostane malo brašna uz rubove kalupa.
3. Smjesom punite svaki kalup, ali nemojte prepuniti tako da smjesa viri iznad ruba.
4. Kalupe postavite u tepsiju i ostavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
5. Kada su pečene, još tople ih vadite iz kalupa.
6. Ohlađene kolačiće pospite šećerom
Dobar tek!
(www.jabuka.tv)
Primjedbe
Objavi komentar