Sastojci:
Za koru:
350 g brašna
200 g margarina
100 g šećera u prahu
5 žumanaca
2 kašike kakaoa
2 kašičice praška za pecivo
Za beze:
5 bjelanaca
200 g šećera
120 g griza
1 puding od vanile
300 g kisele pavlake
Fil:
200 ml slatke pavlake
200 g bijele čokolade
Ostalo:
voće po izboru (kruške, jabuke, nektarine)
Za koru:
350 g brašna
200 g margarina
100 g šećera u prahu
5 žumanaca
2 kašike kakaoa
2 kašičice praška za pecivo
Za beze:
5 bjelanaca
200 g šećera
120 g griza
1 puding od vanile
300 g kisele pavlake
Fil:
200 ml slatke pavlake
200 g bijele čokolade
Ostalo:
voće po izboru (kruške, jabuke, nektarine)
Priprema:
Kora:
1. U vanglici sjedniti brašno s praškom za pecivo, šećerom u prahu i kakaom. Potom dodati mast i umućena jaja, pa umijesiti glatko tijesto.
2. Oklagijom istanjiti i prenijeti u kalup obložen pek-papirom.
Beze:
1. U dubljoj posudi umutiti bjelanca sa šećerom, a zatim dodati griz, prašak za puding i kiselu pavlaku. Kuhačom izmješati da se lijepo sjedini.
Fil:
1. U šerpu sipati slatku pavlaku, dodati izlomljenu bijelu čokoladu i zagrijavati dok se čokolada skroz ne otopi. Tako pripremljen fil staviti u frižider da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Na već razvučenu koru sipati beze smjesu u pleh.
2. Voće iskeći na kriške i ravnomjerno rasporediti po kolaču.
3. Peći u rerni zagrejanoj na 170°C oko 50 minuta. Pečen kolač ostaviti da se dobro ohladi.
4. Ohlađen fil izvaditi iz frižidera, umutiti mikserom, pa premazati kolač. Sjeći na kocke i po želji dekorisati.
Kora:
1. U vanglici sjedniti brašno s praškom za pecivo, šećerom u prahu i kakaom. Potom dodati mast i umućena jaja, pa umijesiti glatko tijesto.
2. Oklagijom istanjiti i prenijeti u kalup obložen pek-papirom.
Beze:
1. U dubljoj posudi umutiti bjelanca sa šećerom, a zatim dodati griz, prašak za puding i kiselu pavlaku. Kuhačom izmješati da se lijepo sjedini.
Fil:
1. U šerpu sipati slatku pavlaku, dodati izlomljenu bijelu čokoladu i zagrijavati dok se čokolada skroz ne otopi. Tako pripremljen fil staviti u frižider da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Na već razvučenu koru sipati beze smjesu u pleh.
2. Voće iskeći na kriške i ravnomjerno rasporediti po kolaču.
3. Peći u rerni zagrejanoj na 170°C oko 50 minuta. Pečen kolač ostaviti da se dobro ohladi.
4. Ohlađen fil izvaditi iz frižidera, umutiti mikserom, pa premazati kolač. Sjeći na kocke i po želji dekorisati.
Izvor: Torte i kolači
Primjedbe
Objavi komentar