VOĆNA ROZEN TORTA

Sastojci za žuti krem:
  • 1,5 l mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 6 kašika šećera
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu
Voćni deo:
  • 400 gr jagoda, malina, mix voća, višanja ( izaberite )
  • 6 kašika šećera
  • 400 ml vode
  • 2 pudinga od vanile ili jagode ili maline
Još:
  • gotove rozen kore od 10 listova, 550 gr
Priprema:
Razmutiti pudinge sa šećerom u hladnom mleku a ostatak staviti da provri.
kad provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Zatim zgusnut puding skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Povremeno promešati da se ne uhvati kora.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu.
Razbiti mikserom puding i puding dodati  ulupanom margarinu sa šećerom u prahu pa sve umutiti zajedno.
Izmiksirati, izblendirati ili ispasirati jagode ili voće koje odaberete, dodati šećer i pola vode.
Staviti na vatru da provri.
Za to vreme umutiti pudinge sa vodom.
Kada provri zakuvati pudinge i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.
Dok se hladi pripremiti kore, dve najbolje ostaviti za donju i gornju koru.
Pažljivo postupajte sa korama jer su veoma lomljive i tanke.
Voćni krem nanosite vruć.
Na prvu i drugu koru ide po 3 kašike ( otprilike ) žutog krema, pa na treću voćni krem, isto tri kašike.
Na treću, šestu i devetu koricu ode voćni krem, a na ostale vanila krem.
Vanila krem ide i na zadnju koru.
A preko njega ide šlag, šlag krem, slatka pavlaka, šta želite.
Kolač mora da odstoji bar 4 – 5 h da kore otpuste, najbolje je sutradan.
Ja nisam čekala i bio je dobar, vidi se po fotki :D
Prijatno.

Primjedbe