TOP MODEL TORTA

Kora:
(peći u kalupu r 28 cm)
  • 6 bjelanjaka
  • 10 kaš.šećera
  • 150 gr mljevenih badema
  • 3 kašike prezli
Dobro izradit bjelanjke, dodati secer, potom i ostalo pa ispeći koru u kalupu na 180°oko 20 minuta.
Fil:
  • 1 l mlijeka
  • 6 žumanjaka
  • 150 gr šećera
  • 3 pudinga vanilije
  • 250 gr maslaca
U mlijeku skuhati umućene žumanjke, šećer i puding.
Ohladit fil i dodat maslac.
Još treba:
  • 200 gr mliječne čokolade sa sitnim lješnjacima
  • 50 gr čokolade za kuhanje
  • 12 mančmalow keksa (Odvojit biskvit)
  • 10 čokoladnih kroasana 7 day
  • malo cijelog petit keksa ili piškota ili plazme keksa
  • 2 šlag kreme
Fil podjelit pa u 1 dio dodat otopljene mliječne čokolade.
Dodat i mljeveni biskvit koji je skinut sa mančmalowa.
Redati: kora-pola čokol. kreme-mančmalow-drugi dio čokol. kreme-petit keks-pola žute kreme-kroasane-drugi dio žute kreme.
Ostavit u kalupu da prenoći na hladnom.
Sutradan ukrasit tortu šlagom i čokoladom za kuhanje.
Prijatno!

Primjedbe