(peći u kalupu r 28 cm)
- 6 bjelanjaka
- 10 kaš.šećera
- 150 gr mljevenih badema
- 3 kašike prezli
Dobro izradit bjelanjke, dodati secer, potom i ostalo pa ispeći koru u kalupu na 180°oko 20 minuta.
Fil:
- 1 l mlijeka
- 6 žumanjaka
- 150 gr šećera
- 3 pudinga vanilije
- 250 gr maslaca
U mlijeku skuhati umućene žumanjke, šećer i puding.
Ohladit fil i dodat maslac.
Ohladit fil i dodat maslac.
Još treba:
- 200 gr mliječne čokolade sa sitnim lješnjacima
- 50 gr čokolade za kuhanje
- 12 mančmalow keksa (Odvojit biskvit)
- 10 čokoladnih kroasana 7 day
- malo cijelog petit keksa ili piškota ili plazme keksa
- 2 šlag kreme
Fil podjelit pa u 1 dio dodat otopljene mliječne čokolade.
Dodat i mljeveni biskvit koji je skinut sa mančmalowa.
Redati: kora-pola čokol. kreme-mančmalow-drug i dio čokol. kreme-petit keks-pola žute kreme-kroasane-drugi dio žute kreme.
Ostavit u kalupu da prenoći na hladnom.
Sutradan ukrasit tortu šlagom i čokoladom za kuhanje.
Dodat i mljeveni biskvit koji je skinut sa mančmalowa.
Redati: kora-pola čokol. kreme-mančmalow-drug
Ostavit u kalupu da prenoći na hladnom.
Sutradan ukrasit tortu šlagom i čokoladom za kuhanje.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar