Sladoled torta je idealna letnja poslastica. Kremasta tekstura, osvežavajući ukus, brzo i jednostavno spremanje, garantuju užitak. Ova sladoled torta je lagana i kremasta, jako brzo se sprema, a o ukusu vam neću pričati već predlažem da probate sami.
SASTOJCI:
1kg krem šlaga,
1L kisele vode,
2 čaše kisele pavlake,
600g mlevene plazme,
600g malina.
1L kisele vode,
2 čaše kisele pavlake,
600g mlevene plazme,
600g malina.
PRIPREMA:
Krem šlag umutiti sa čvrsto kiselom vodom.
Dodati dve kisele pavlake i umutiti da sev lepo sjedini.
Šlag podeliti na tri dela.
U prvi deo umešati mlevenu plazmu ili neki drugi mleveni keks.
Dodati dve kisele pavlake i umutiti da sev lepo sjedini.
Šlag podeliti na tri dela.
U prvi deo umešati mlevenu plazmu ili neki drugi mleveni keks.
Prvi deo sa keksom rasporediti kao koru na dno kalupa od 28cm.
U drugi deo umešati maline. Mogu se koristiti sveže ili zamrznute.
Fil sa malinama premazati preko kore od keksa.
U treći fil se ne dodaje ništa, samo se premaže preko malina.
Tortu dobro ohladiti, dekorisati po želji i poslužiti.
Prijatno!
U drugi deo umešati maline. Mogu se koristiti sveže ili zamrznute.
Fil sa malinama premazati preko kore od keksa.
U treći fil se ne dodaje ništa, samo se premaže preko malina.
Tortu dobro ohladiti, dekorisati po želji i poslužiti.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar