ROBERTOVE ŠNITE

Tijesto: 
  • 10 bjelanjaka
  • 28 dag secera
  • 28 dag oraha
  • 2 zlice kakaa
  • 2 zlice brasna
Žuta krema:
  • 4 dl mlijeka
  • 20 dag secera
  • 6 zlica brasna
  • 6 zumanjaka
  • 25 dag margarina
Crna krema: 
  • 4 zumanjka
  • 2jaja
  • 25 dag secera u prahu
  • 8 dag cokolade
  • 25 dag margarina
Priprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema:  
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja 
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.


http://dobar-recept.blogspot.com

Primjedbe