Sastojci:
Od praska za puding, vanilin secer i 0,8 1 mlijeka skuhati gustu Lemu koju, uz povremeno mijesanje, treba ostaviti da se ohladi. Posebno mijesati maslac sa secerom u prahu i postupno dodati ohladenu kremu. U limu sloziti dva paketa keksa i premazati polovicom nadjeva, sloziti odozgopiskote natopljene u rumu i 0,2 1 mlijeka i premazati ih ostatkom nadjeva. Preko nadjeva sloziti preostale kekse. Kolac preliti cokoladnom glazurom i odloziti na 12 sati u hladnjak. Stvrdnuti kolac rezati nozem koji treba umakati u vrucu vodu.
Priprema glazure:
Maslac otopiti, dodati izlomljenu cokoladu i mijesati dok masa ne postane potpuno ujednacena i glatka.
http://dobar-recept.blogspot.com
- 250 g maslaca,
- 200 g secera u prahu,
- 1 vanilin secer,
- 2 pudinga od vanilije,
- 0,8 I mlijeka + 0,2 I mlijeka,
- 2-3 zlice ruma,
- 1 paket piskota,
- 4 paketa keksa Petit Beurre
- 100 g cokolade,
- 100 g maslaca
Od praska za puding, vanilin secer i 0,8 1 mlijeka skuhati gustu Lemu koju, uz povremeno mijesanje, treba ostaviti da se ohladi. Posebno mijesati maslac sa secerom u prahu i postupno dodati ohladenu kremu. U limu sloziti dva paketa keksa i premazati polovicom nadjeva, sloziti odozgopiskote natopljene u rumu i 0,2 1 mlijeka i premazati ih ostatkom nadjeva. Preko nadjeva sloziti preostale kekse. Kolac preliti cokoladnom glazurom i odloziti na 12 sati u hladnjak. Stvrdnuti kolac rezati nozem koji treba umakati u vrucu vodu.
Priprema glazure:
Maslac otopiti, dodati izlomljenu cokoladu i mijesati dok masa ne postane potpuno ujednacena i glatka.
http://dobar-recept.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar