- kore (x 3)
- 4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
- 100 g šećera
- 45 g oštrog brašna
- 20 g škrobnog brašna
- 20 g ektra tamnog gorkog kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica octa
- 80 ml ulja
- vanilija
- kreMMMa
- 500 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
- 500 ml mlijeka
- 100 ml čokoladnog likera
- 300 g Milka Noisette
- 100 g Milka Choco Drink
- 100 g šećera
- 200 g škrobnog brašna
- 50 g maslaca + 2 čepa ruma
- 2,5 čašice (500 ml) vrhnja za šlag (30% m.m.)
- 1 paketić želatine
- za natopiti biskvite…
- 200 ml mlijeka
- 70 ml čokoladnog likera
- 2 žlice Milka Choco Drink
PRIPREMA:
- Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojiti 300 ml, ostatak ugrijati zajedno sa vrhnjem, čokoladom, slatkim kakaom i likerom. Miješati dok se sve ne istopi, zatim zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i šećerom koje smo razmutili u mlijeku. U vruću kremu umiješati maslac i rum. Prebaciti kremu u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
- Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32×34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati, masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još dva takva biskvita…
- Istući vrhnje u šlag, mikserom razraditi samu kremu i lagano umiješati vrhnje u nju. Pripremljenu želatinu otopiti i umiksati u kremu (mlaz usmjerite u metlice miksera). Filati biskvite, prethodno ih lagano natopiti toplim preljevom… kolač po želji preliti glazurom ili posipati naribanom čokoladom.
- Ostaviti u hladnjaku preko noći, sutradan guštattiiii!
- POSLUŽIVANJE
- Kakao kora je iz Bronhi kocaka, volim je jer se fino reže i sooočnaaa je! Već neko vrijeme razmišljam o tim kockama… moj buraz veli da bi mu na kolaču najviše pasala bijela čoko glazura posipana prženim mljevenim lješnjacima. Kaj je VL škola, ha! Next time… vi probajte, bit će pun pogodak.
Primjedbe
Objavi komentar