MERINE MILKA KOCKE

SASTOJCI:

  • kore (x 3)
  • 4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 45 g oštrog brašna
  • 20 g škrobnog brašna
  • 20 g ektra tamnog gorkog kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica octa
  • 80 ml ulja
  • vanilija
  • kreMMMa
  • 500 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
  • 500 ml mlijeka
  • 100 ml čokoladnog likera
  • 300 g Milka Noisette
  • 100 g Milka Choco Drink
  • 100 g šećera
  • 200 g škrobnog brašna
  • 50 g maslaca + 2 čepa ruma
  • 2,5 čašice (500 ml) vrhnja za šlag (30% m.m.)
  • 1 paketić želatine
  • za natopiti biskvite…
  • 200 ml mlijeka
  • 70 ml čokoladnog likera
  • 2 žlice Milka Choco Drink
PRIPREMA:
  1. Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojiti 300 ml, ostatak ugrijati zajedno sa vrhnjem, čokoladom, slatkim kakaom i likerom. Miješati dok se sve ne istopi, zatim zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i šećerom koje smo razmutili u mlijeku. U vruću kremu umiješati maslac i rum. Prebaciti kremu u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
  2. Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32×34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati,  masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još dva takva biskvita…
  3. Istući vrhnje u šlag, mikserom razraditi samu kremu i lagano umiješati vrhnje u nju. Pripremljenu želatinu otopiti i umiksati u kremu (mlaz usmjerite u metlice miksera). Filati biskvite, prethodno ih lagano natopiti toplim preljevom… kolač po želji preliti glazurom ili posipati naribanom čokoladom.
  4. Ostaviti u hladnjaku preko noći, sutradan guštattiiii! 🙂
  5. POSLUŽIVANJE
  6. Kakao kora je iz Bronhi kocaka, volim je jer se fino reže i sooočnaaa je! Već neko vrijeme razmišljam o tim kockama… moj buraz veli da bi mu na kolaču najviše pasala bijela čoko glazura posipana prženim mljevenim lješnjacima. Kaj je VL škola, ha! 😉Next time… vi probajte, bit će pun pogodak.

Primjedbe