Sastojci:3 jaja,
1 čaša šećera u prahu,
1 čaša mlake vode,
1 čaša ulja,
2 čaše poluglatkog brašna,
1 prašak za pecivo,
3 žlice kakaa,
pikantni džem 1 čaša,
Nadjev:
50 g svježeg kravljeg sira,
250 g maslaca,
200 g šećera u prahu,
1 vanilion šećer,
2 žlice ruma,
Glazura:
1 L vode,
100 g šećera,
1 paketić praška za sok od limuna za 1 L vode,
3 pudinga od limuna,
Priprema:
Pjenasto miješati žumanjke i šećer i postupno dodavati ulje, vodu, kakao, brašno, prašak za pecivo i na kraju lagano umioješati snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen lim i ispeći. Pečenu i ohlađenu koru premazati sa džemom zatim nadjevom od sira, preko kojeg pažljivo nanijetio glazuru. Gotov kolač staviti u hladnjak .
Priprema nadjeva:
Svježi kravlji sir miješati s maslacem šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Priprema glazure:
Vodu podijeliti na dva jednaka dijela. U prvoj količini vode razmutiti prašak za puding i prašak za sok i staviti u drugu vodu koju smo prokuhali sa šećerom. Uz neprekidno miješanje skuhati kremu. Skinuti s vatre i povremeno promiješati sve dok se gotovo potpuno ne ohladi.
dobar-recept.blogspot.com
1 čaša šećera u prahu,
1 čaša mlake vode,
1 čaša ulja,
2 čaše poluglatkog brašna,
1 prašak za pecivo,
3 žlice kakaa,
pikantni džem 1 čaša,
Nadjev:
50 g svježeg kravljeg sira,
250 g maslaca,
200 g šećera u prahu,
1 vanilion šećer,
2 žlice ruma,
Glazura:
1 L vode,
100 g šećera,
1 paketić praška za sok od limuna za 1 L vode,
3 pudinga od limuna,
Priprema:
Pjenasto miješati žumanjke i šećer i postupno dodavati ulje, vodu, kakao, brašno, prašak za pecivo i na kraju lagano umioješati snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen lim i ispeći. Pečenu i ohlađenu koru premazati sa džemom zatim nadjevom od sira, preko kojeg pažljivo nanijetio glazuru. Gotov kolač staviti u hladnjak .
Priprema nadjeva:
Svježi kravlji sir miješati s maslacem šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Priprema glazure:
Vodu podijeliti na dva jednaka dijela. U prvoj količini vode razmutiti prašak za puding i prašak za sok i staviti u drugu vodu koju smo prokuhali sa šećerom. Uz neprekidno miješanje skuhati kremu. Skinuti s vatre i povremeno promiješati sve dok se gotovo potpuno ne ohladi.
dobar-recept.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar