SASTOJCI
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica glatkog brašna
pola praška za pecivo
3 žlice kakaa
1 dcl mlijeka
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica glatkog brašna
pola praška za pecivo
3 žlice kakaa
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
Krema
0,5 l vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
100 g šećera
Krema
0,5 l vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
100 g šećera
POSTUPAK
Biskvit
Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva.
Lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki) premazati maslacem i posuti brašnom.
Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
Od bjelanjaka električnom mješalicom napraviti čvrsti snijeg.
Dodati šećer i dodatno izmiješati.
Biskvit
Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva.
Lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki) premazati maslacem i posuti brašnom.
Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
Od bjelanjaka električnom mješalicom napraviti čvrsti snijeg.
Dodati šećer i dodatno izmiješati.
U snijeg dodati žumanjke, brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i ulje.
Miješati električnom mješalicom da se dobije jednolična smjesa.
Smjesu izliti u lim za pečenje i ravnomjerno ju rasporediti.
U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice.
Miješati električnom mješalicom da se dobije jednolična smjesa.
Smjesu izliti u lim za pečenje i ravnomjerno ju rasporediti.
U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice.
Krema
Vrhnje za šlag i šećer staviti da zavrije. Lagano miješati.
Kada zavrije, smanjiti temperaturu i dodati natrganu čokoladu.
Miješati dok se čokolada potpuno rastopi.
Kremu ravnomjerno rasporediti po biskvitu.
Kolač je u ovom trenutku završen, a može se dodatno ukrasiti prema želji. Na primjer, može se staviti šlag ili bijela glazura. Šlag stavljati na hladan kolač neposredno prije serviranja, a ako se stavlja bijela glazura neka se prije ohladi barem 60 minuta.
Prije serviranja rashladiti oko 2 sata.
Vrhnje za šlag i šećer staviti da zavrije. Lagano miješati.
Kada zavrije, smanjiti temperaturu i dodati natrganu čokoladu.
Miješati dok se čokolada potpuno rastopi.
Kremu ravnomjerno rasporediti po biskvitu.
Kolač je u ovom trenutku završen, a može se dodatno ukrasiti prema želji. Na primjer, može se staviti šlag ili bijela glazura. Šlag stavljati na hladan kolač neposredno prije serviranja, a ako se stavlja bijela glazura neka se prije ohladi barem 60 minuta.
Prije serviranja rashladiti oko 2 sata.
izvor: http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar