KOLAČ BIJELI ANĐEO S JAGODAMA


Kora
8 belanaca
400 grama šećera
1 kašika sirćeta
Fil
8 žumanaca
200 grama šećera u prahu
300 grama mlevenog petit keksa
1 margarin
100 ml mleka
800-1000 grama svežih jagoda
2-3 kesice šlaga
Priprema
1.
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 45 minuta u plehu obloženom sa pek papirom. Preseći je po dužini da dobijete 2 kore.
2.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
3.
Na koru staviti 1/4 fila, zatim isečene sveže jagode, drugu 1/4 fila, zatim drugu koru i ponoviti postupak kao za prvu. i odgore umućen šlag.
4.
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
Izvor tortekolaci.com

Primjedbe