PRHKO TIJESTO
1 štapić vanilije
200 g maslaca
100 g šećera
2 žumanjka
½ žličice soli
300 g brašna
100 g samljevenih lješnjaka
1 štapić vanilije
200 g maslaca
100 g šećera
2 žumanjka
½ žličice soli
300 g brašna
100 g samljevenih lješnjaka
PUNJENJE
½ šalice šećera u prahu
150 g marmelade od ribizla
½ šalice šećera u prahu
150 g marmelade od ribizla
Prhko tijesto
Štapić vanilije prorežite po duljini i istružite mu svu srž. Na radnoj površini rukama zamijesite tijesto od maslaca, žumanjaka, šećera, soli i srži vanilije. Tomu dodajte brašno, samljevene lješnjake i zamijesite prhko tijesto.
Prhko tijesto zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u frižider da odstoji oko 2 sata.
Ohlađeno prhko tijesto oblikujte u dugačku valjkastu kobasicu pa je narežite na jednako debele ploškice. Od svake ploškice oblikujte kuglu i u sredini svake utisnite udubinu drškom od kuhače.
Na lim za pečenje, obložen pek papirom, poslažite uštipke. Pećnicu unaprijed zagrijte na 200° C. Poslagane uštipke pecite oko 13 minuta na srednjoj prečki pećnice.
Štapić vanilije prorežite po duljini i istružite mu svu srž. Na radnoj površini rukama zamijesite tijesto od maslaca, žumanjaka, šećera, soli i srži vanilije. Tomu dodajte brašno, samljevene lješnjake i zamijesite prhko tijesto.
Prhko tijesto zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u frižider da odstoji oko 2 sata.
Ohlađeno prhko tijesto oblikujte u dugačku valjkastu kobasicu pa je narežite na jednako debele ploškice. Od svake ploškice oblikujte kuglu i u sredini svake utisnite udubinu drškom od kuhače.
Na lim za pečenje, obložen pek papirom, poslažite uštipke. Pećnicu unaprijed zagrijte na 200° C. Poslagane uštipke pecite oko 13 minuta na srednjoj prečki pećnice.
Punjenje husarskih uštipaka
Kada su pečeni, husarske uštipke potpuno ohladite na sobnoj temperaturi i pospite šećerom u prahu.
Marmeladu od ribizla zagrijte i promiješajte da postane glatka pa njome ispunite udubine husarskih uštipaka.
Ostavite uštipke na sobnoj temperaturi barem 24 sata, kako bi se marmelada u potpunosti osušila.
Husarske uštipke čuvajte u metalnoj posudi sa poklopcem.
Kada su pečeni, husarske uštipke potpuno ohladite na sobnoj temperaturi i pospite šećerom u prahu.
Marmeladu od ribizla zagrijte i promiješajte da postane glatka pa njome ispunite udubine husarskih uštipaka.
Ostavite uštipke na sobnoj temperaturi barem 24 sata, kako bi se marmelada u potpunosti osušila.
Husarske uštipke čuvajte u metalnoj posudi sa poklopcem.
http://jednostavni-recepti.info
Primjedbe
Objavi komentar