· 7 belanca
· 14 kašika šećera
· 14 kašika mlevene plazme
· 14 kašika mlevenih oraha
· 2 kašike limunovog soka
Za fil je potreno:
· 14 žumanca
· 300gr šećera
· 250 gr margarina
· 150 gr šećera u prahu
· 300 gr mlevene plazme
· 300 gr mlevenih oraha
· 700 ml mleka
· 5 kasika brasna
· 100 gr cokolade
· 2 pomorandže srednje veličine
I još je potrebno:
· 100 gr slaga
PRIPREMA
7 belanca, umutite sa 14 kašika šećera, dodajte 7 kašika mlevene plazme, 7 kašika mlevenih oraha i 2 kašike soka od limuna. Ovo je materijal za jednu koricu, a vi umutite i isipecite 2 takve kore.
I fil:
Penasto umutite 14 žumanca i 300 gr šećera. U umućena žumanca dodajte 5 kašika brašna, a zatim sve to lagano sipajte u 700 ml mleka koje ste prethodno stavili da provri. Sve vreme mešajte kašicu kako vam ne bi zagorela. Ostavite kašicu da vam se ohladi, a za to vreme mutite drugi fil.
II fil:
Umutiti 1 margarin sa 150 gr šećera u prahu. U to dodajte 300 gr mlevene plazme, 300 gr mlevenih oraha i 2 cele samlevene pomorandže. Ja uvek imam po neku pomorandže u zamrzivaču, a onda ih na sitnu stranu rendeta izrendam. Tako mi je fil lepši.
Kada vam se prvi fil ohladio pomešajte ga sa drugim filom, a zatim ga podelite na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr otopljene čokolade.
Filovati:
· Kora
· fil sa čokoladom
· kora
· fil bez cokolade
· šlag
Prijatno!!!
http://zacarana-kuhinjica.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar