Sastojci
Kora
75 g badema mlevenih
2 belanca
75 g secera
Fil
100 g borovnica,100 g malina,100 g kupina,25 g crne ribizle,25 g crvene ribizle,10 listica zelatina,6 dl kremastog sira,200 gr jogurta,125 gr secera,1 vanil secer.
Priprema
koraSamleti bademe.Belanca sobne temperature istuci u cvrst sneg.Neizmenicno dodavati secer uz neprestalno mesanje.Izmesati oprezno mlevene bademe u cvrst sneg od belanaca i secera.Obloziti pleh sa pek papirom,namascenim(20x33cm). Peci 15 min.
Fil
Voce moze i po izboru ukusa.Ako nemate sveze voce moze i zamrznuto ali pre toga se mora odmrznuti i dobro ocediti od viska tecnosti.Staviti gelatin u hladnu vodu ca 5 minuta.
Izmesat sir,jogurt i secer i vanil secer.Posebno zagrejavati voce i mesati.Umesati zelatin u zagrejano voce i ohladiti.Kada se ohladi pomesati vocu prehodno izmesanu smesu od(sira,jogurta,secera i vanil secera).Sjediniti i istresti preko kore od badema ,poravnati.Ostaviti kolac u frizider na 3 sata da se stegne a najbolje preko noci.
http://recepti.fr
Primjedbe
Objavi komentar