CRVENI KORALI

Za koru:
  • 250 g brašna,
  • 200 g šećera,
  • 250 g margarina,
  • 3 jaja,
  • 1 prašak za pecivo.
Za fil:
  • 2 vanilin-šećera,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 2 kašike šećera,
  • 7 dl mleka,
  • 6 dl pavlake,
  • 2 tegle od 800 g kompota od višanja,
  • 2 crvena preliva za kolače.

CRVENI KORALI SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Sjediniti brašno, jaja, šećer, margarin i prašak za pecivo i umutiti mikserom.
  2. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
  3. Za fil sipati u šerpu 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
  4. Posebno umutiti ostatak mleka, vanilin šećer i prašak za puding, pa sipati u pripremljenu masu i kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
  5. U vruć fil dodati pavlaku i polako promešati.
  6. Preko pečene kore preliti pripremljen fil i sačekati da se stegne.
  7. Višnje dobro ocediti i rasporediti preko fila.
  8. U preostalom soku od višanja skuvati crveni preliv za kolače i preliti preko višanja.
  9. Servirati ohlađeno i sečeno na kocke.


Primjedbe