Preskoči na glavni sadržaj
Za koru:
- 250 g brašna,
- 200 g šećera,
- 250 g margarina,
- 3 jaja,
- 1 prašak za pecivo.
Za fil:
- 2 vanilin-šećera,
- 2 pudinga od vanile,
- 2 kašike šećera,
- 7 dl mleka,
- 6 dl pavlake,
- 2 tegle od 800 g kompota od višanja,
- 2 crvena preliva za kolače.
CRVENI KORALI SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:
- Sjediniti brašno, jaja, šećer, margarin i prašak za pecivo i umutiti mikserom.
- Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
- Za fil sipati u šerpu 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
- Posebno umutiti ostatak mleka, vanilin šećer i prašak za puding, pa sipati u pripremljenu masu i kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
- U vruć fil dodati pavlaku i polako promešati.
- Preko pečene kore preliti pripremljen fil i sačekati da se stegne.
- Višnje dobro ocediti i rasporediti preko fila.
- U preostalom soku od višanja skuvati crveni preliv za kolače i preliti preko višanja.
- Servirati ohlađeno i sečeno na kocke.
Primjedbe
Objavi komentar