Tijesto:
✦50 dag brašna za dizana tijesta
✦0,7 dag instant kvasca (1 vrećica)
✦4 žličice šećera
✦1 žličicasoli
✦2,5 dcl mlijeka
✦5 dag maslaca
✦1 jaje
✦0,7 dag instant kvasca (1 vrećica)
✦4 žličice šećera
✦1 žličicasoli
✦2,5 dcl mlijeka
✦5 dag maslaca
✦1 jaje
Preljev:
✦15 dag bijele čokolade
✦0,9 dcl vrhnja za šlag
✦šarene šećerne mrvice
✦0,9 dcl vrhnja za šlag
✦šarene šećerne mrvice
Priprema za tijesto: Suhe sastojke staviti u posudu i promiksati spiralnim nastavcima za tijesto, pa dodati toplo mlijeko, rastopljeni maslac i jaje. Nastaviti miksati dok se ne oblikuje kugla od tijesta. Maknuti iz miksera te mijesiti rukama još kratko. Nauljiti posudu i vratiti tijesto u nju, pokriti poklopcem ili prozirnom folijom, te ostaviti na toplom oko 2 sata dok se ne udvostruči. Kad se tijesto diglo, na pobrašnjenoj podlozi razvaljati na debljinu od 1 cm i rezati krugove pomoću veće čaše izvana, i manje čaše iznutra. Staviti na papir za pečenje i pustiti da se dižu još oko 15 minuta. Za to vrijeme zagrijati ulje. Na srednjoj temperaturi svaku krafnicu pržiti sa obje strane do zlatno smeđe boje.
Priprema za preljev: Na pari rastopiti čokoladu s vrhnjem za šlag i sve dobro promiješati. Prohlađene krafnice umakati u čokoladu s vrhnjem i slagati na papir za pečenje. Odmah posuti šarenim šećernim mrvicama.
http://www.gospodarski.hr
Primjedbe
Objavi komentar