PAKLENO DOBRA TORTA

Sastojci

    Podloga:
     115 g maslaca
     400 g mljevenog integralnog butterkeksa
     2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
     2 velike žlice ruma
     3 velike žlice šećera
    Krema
     2 manja ili jedno veće jaje
     100 g šećera
     1 vrećica vanil šećera
     4 dcl vrhnja za šlag
     500 g sira mascarponea

     3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
     2 vrećice bijele želatine
    Ganache krema:
     2 dcl vrhnja za šlag
     200 g mliječne čokolade
    _*Još...*_
     šaka crvenih ribizla za ukras


Priprema

    Samljeti integralne butterkekse
    Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
    Sve dobro sjediniti
    Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
    Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati
    Krema:
    Umutiti čvrsti šlag
    Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
    Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone

    9
    Sve lagano miješati da se dobro sjedini
    Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
    U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
    Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
    Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
    Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
    Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
    Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
    Ganache krema:
    Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
    Miješati dok se čokolada ne otopi
    Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte
    Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći
    Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati

    Izvor:  www.coolinarika.com

http://najbolja-kuhinja.blogspot.ba