NAJMEDENIJE SRCE

Potrebno za 4 patišpanja:
  • 16 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 240 g mlevenog lešnika
  • 160 g brašna
  • 120 g seckanih lešnika

Za fil:
  • 800 ml mleka
  • 16 žumanaca
  • 12 kašika šećera
  • 2 vanil šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kašike gustina
  • 200 g bele mlečne čokolade
  • 50 g crne mlečne čokolade
  • 375 g maslaca

I još treba:
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 g crne mlečne čokolade
  • 500 g Medenog srca Pionir
  • 250 ml soka od jagoda
Za jedna patišpanj: Izmiksati 4 belanceta sa 4 kašike šećera. Sjediniti 60 g mlevenih lešnika, 40 g brašna i 30 g seckanih lešnika. Dodati umućena belanca i lagano špatulom izmešati da se smesa izjednači. Sipati u pleh veličine 28 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12 minuta. Na isti način pripremiti i preostala tri patišpanja.

Fil: 200 ml mleka sjediniti sa pudingom,gustinom i žumancima.Ostatak mleka staviti sa šećerom da se kuva. Kada mleko počne da vri, sipati puding u tankom mlazu i mešati neprestano dok se fil ne zgusne. Gotov fil skloniti sa vatre i dodati mu izrendane bele čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi i sjedini sa filom. Fil ohladiti zatim mu dodati umućeni maslac.
2/3 fila odvojiti i ostaviti da bude žut a u 1/3 fila sipati istopljenu crnu čokoladu i izmiksati. U žuti fil staviti 8 sitno iseckanih medenih srca i promešati.
Kiselu pavlaku na umerenoj vatri istopiti sa crnom čokoladom.
Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga preliti sa 4-5 kašika soka od jagoda. Ostaviti 2 minuta da patišpanj upije sok zatim na njega naneti polovinu fila od sjedinjene kisele pavlake i čokolade. Tacnu staviti u frižider na 10 minuta da se fil stegne zatim preko njega naneti polovinu žutog fila.
Staviti drugi patišpanj, ponovo preliti sokom, a onda naneti polovinu braon fila. Preko njega poređati 20-22 medena srca kojima smo prethodno viljuškom izbockali donju stranu, a onda stavili na kratko u sok od jagoda.
Preko srca staviti drugu polovinu braon fila.
Staviti treći patišpanj i ponoviti ceo postupak kao kod prvog patišpanja. Staviti četvrti patišpanj i ukrasiti po želji. Ostatak medenog srca iskoristiti za dekoraciju. Za dekoraciju ove torte koristila sam šlag i karamel preliv. Umesto klasičnog Medenog srca, možete koristiti Medeno srce sa jagodom
http://www.minjina-kuhinjica.com