MARCISA

Kore:
✦ 250 g glatkog brašna
✦ 50 g mljevenog lješnjaka
 1 žličica praška za pecivo
✦ 80 g masti 
✦ 1 jaje
✦ 5 žlica mlijeka
✦ 3 žlice šećera 
 2 žlice meda
✦ 1 žličica ribane limunove korice
Čokoladna krema:
✦ 200 g bijele čokolade
✦ 150 g crne čokolade
✦ 100 g maslaca
✦ 50 ml mlijeka
 200 g marcipana


Obje vrste čokolade izlomite na kockice, dodajte maslac i mlijeko, te posudu stavite na paru i miješajte dok se sve ne otopi. Ostavite na sobnoj temperaturi da se hladi oko 4 sata. Za kore izmiksajte mast, jaje, šećer, limunovu koricu, med i mlijeko, pa postupno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevenim lješnjacima. Umijesite tijesto i odmah ga podijeliti na dva jednaka dijela. Kuglu tijesta stavite na papir za pečenje, preko nje stavite vrečicu za zamrzavanje i razvaljajte tijesto. Preko tijesta staviti neki kalup veličine oko 20 x 28 cm, te nožem odstranite višak tijesta. Tako pripremite i drugo tijesto, a od ostataka tijesta ispecite još jednu koricu koju ćete poslije samljeti i koja će poslužiti za posipanje. Pecite korice na poleđini posude i ostavite ih da se ohlade. Marcipan stavite na papir za pečenje, preko njega stavite vrečicu za zamrzavanje i razvaljajte ga na veličinu korica. Stavite prvu koricu na neku čvršću posudu na kojoj ćete je poslije i rezati. Premažite koricu slojem čokoladne kreme, zatim na kremu nanesite i razvaljani marcipan. Zagladite rukama preko marcipana, pa nanesite drugi dio čokoladne kreme (ostavite 4 - 5 žlica). Nanesite drugu koricu, zagladite rukama i odmah premažite s par žlica kreme i posipajte s izmrvljenom koricom od ostataka tijesta.


http://www.gospodarski.hr