- BISKVIT:
- 6 jaja
- 10 žlica šećera
- 2 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- 1 dcl jogurta
- 100 gr mljevenih oraha
- 16 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice čokolade u prahu
- FIL:
- 1,2 l mlijeka
- 3 pudinga od čokolade
- 6 žlica gustina
- 10 žlica šećera
- 100 gr margarina
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 2 dcl vrhnja za šlag
- 2 dcl vrhnja za šlag
- GANACHE KREMA:
- 1 dcl vrhnja za šlag
- 100 gr čokolade za kuhanje
BISKVIT SA ORASIMA
1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
4. U žumanjke dodajte mlijeko, ulje i jogurt, kratko izradite.
5. Nastavite dodavati mljevene orahe i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i čokoladom u prahu, izradite.
6. Pjenjačom ili kuhačom umiješajte bjelanjke, sjedinite.
2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
4. U žumanjke dodajte mlijeko, ulje i jogurt, kratko izradite.
5. Nastavite dodavati mljevene orahe i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i čokoladom u prahu, izradite.
6. Pjenjačom ili kuhačom umiješajte bjelanjke, sjedinite.
7. Dno tepsije (moja je 26 X 39 cm) pouljite i posipajte lagano brašnom ili samo postavite masni papir, te ulijte pripremljenu smjesu .
8. Pecite u zagrijanoj rerni na 170 stupnjeva oko 25 minuta.
9. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, te ga prepolovite.
KREMA SA PUDINGOM I ČOKOLADOM
1. Puding, gustin i šećer umiješajte sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte, dobit ćete gustu smjesu.
3. Dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
4. Ostavite da se ohladi.
5. Dodajte margarin sobne temperature i izrađeno vrhnje za šlag, pa sve zajedno sjedinite.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte, dobit ćete gustu smjesu.
3. Dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
4. Ostavite da se ohladi.
5. Dodajte margarin sobne temperature i izrađeno vrhnje za šlag, pa sve zajedno sjedinite.
PRIPREMA ŠLAGA:
1. Izradite vrhnje za šlag.
1. Izradite vrhnje za šlag.
ČOKOLADNI GANACHE
1. Vrhnje za šlag ugrijte na laganoj vatri do vrenja (nije problem ako i baci koji var) bitno je da je dovoljno toplo da topi čokoladu.
2. Prelijte preko krupno isjeckane čokolade.
3. Miješajte sve dok se čokolada ne istopi, malo neka se prohladi.
2. Prelijte preko krupno isjeckane čokolade.
3. Miješajte sve dok se čokolada ne istopi, malo neka se prohladi.
OVAKO SLOŽITE KUPIDO KOLAČ
1. Biskvit
2. Krema
3. Biskvit
4. Šlag
5. Ganache krema
6. Staviti u frižider da se stegne
2. Krema
3. Biskvit
4. Šlag
5. Ganache krema
6. Staviti u frižider da se stegne
http://www.kolaci.biz