Tijesto:
✦ 6 bjelanjaka
✦6 žlica šećera
✦6 žlica oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦1 dcl mlijeka za preliti biskvit
✦ 6 bjelanjaka
✦6 žlica šećera
✦6 žlica oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦1 dcl mlijeka za preliti biskvit
Krema:
✦8 listića želatina
✦6 žumanjaka
✦20 dag šećera
✦7,5 dcl mlijeka
✦20 dag čokolade za kuhanje
✦4 dcl vrhnja za šlag
✦8 listića želatina
✦6 žumanjaka
✦20 dag šećera
✦7,5 dcl mlijeka
✦20 dag čokolade za kuhanje
✦4 dcl vrhnja za šlag
Ganache:
✦20 dag čokolade za kuhanje
✦2,5 dcl vrhnja za šlag
✦20 dag čokolade za kuhanje
✦2,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
U čvrst snijeg od bjelanjaka postupno umiksati šećer, te kuhačom polako umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na dva dijela i ispeći dva biskvita u kalupu 20 x 30 cm, obloženom papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 10 minuta. Vruće biskvite preliti s vrućim mlijekom.
U čvrst snijeg od bjelanjaka postupno umiksati šećer, te kuhačom polako umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na dva dijela i ispeći dva biskvita u kalupu 20 x 30 cm, obloženom papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 10 minuta. Vruće biskvite preliti s vrućim mlijekom.
Priprema:
Namočiti želatinu. Žumanjke, šećer i mlijeko kuhati na pari dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Dodati ocijeđenu i otopljenu želatinu i otopljenu čokoladu. Ostaviti da se malo ohladi i stisne. U ohlađeno dodati šlag od tučenog vrhnja. Na prvi sloj biskvita staviti kremu, te poklopiti drugim slojem i pritisnuti.
Namočiti želatinu. Žumanjke, šećer i mlijeko kuhati na pari dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Dodati ocijeđenu i otopljenu želatinu i otopljenu čokoladu. Ostaviti da se malo ohladi i stisne. U ohlađeno dodati šlag od tučenog vrhnja. Na prvi sloj biskvita staviti kremu, te poklopiti drugim slojem i pritisnuti.
Priprema:
Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja, te preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Malo ohladiti, pa preliti po biskvitu. Ohladiti preko noći.
Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja, te preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Malo ohladiti, pa preliti po biskvitu. Ohladiti preko noći.
Recept iz knjige - Premium kolači - deserti i slastice
http://www.gospodarski.hr