KINDER BUENO

Okrugli kalup promjera 32 cm
  • 6 bjelanjaka
  • 4 kašike brašna
  • 6 kaš. šećera
POTREBNO JOŠ:
  • 100 g. Nutelle
  • lješnjak
  • petit keks
SASTOJCI ZA FIL:
  • 1 l. mlijeka
  • 8 kaš. gustina
  • 6 žutanjaka
  • 10 kaš. šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 200 gr. margarina
  • 3 vanilin šećera
  • 100g. čokolade za kuhanje
PRIPREMA:
Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin.
Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.
Za biskvit:
  1. Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima.
  2. Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima…
  3. Peći 15 min. na 180 stupnjeva.
  4. Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks.
  5. Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu….
  6. Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi…..
  7. Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom…
  8. Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
  9. Prijatno
    Izvor: recepti-svijeta.com
    http://technonovosti.com