Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- 2 žlice kakao
- 1 prašak za pecivo
Zaljev (ako želite može i bez njega)
- 1 šolja(2 dcl) šećera
- 1,5 šolja vode
Prva krema
- 2 vrećice pudinga od vanilije (dolcela)
- 6 žlica šećera
- 7 dl mlijeka
- 20 dag margarina
- 1 dl tučenog slatkog vrhnja
- 1 vanilin šećer
Druga krema
- 2 vrećice šlag kreme od čokolade (dolcela)
- 2,5 dl mlijeka
Za ukras
- naribana bijela čokolada
Priprema
- Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak i kakao, izmješati.i na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka.Peći u limu 30×25.
- U međuvremenu skuhati zaljev(ukoliko ne volite mokre kolače jednostavno ovaj dio preskočite, a biskvit blago poprskajte mlijekom)
- Pečeni kolač zaliti toplim zaljevom.
- Za prvu kremu pudinge skuhati na uobičajeni način sa šećerom u mljeku.U ohlađeno dodati izađeni margarin i tučeno vrhnje i vanili šećer.
- Za drugu kremu umutit šlag kreme prema uputi na vrećici sa 2, 5 dl mlijeka.
Kolač premazati te dobro ohladiti (barem par sati) u hladnjaku da se kreme stegnu.
http://www.malikuhar.com