EKVADORKE

Tijesto:
✦ 6 bjelanjaka
✦ 6 žlica šećera
✦ 3 žlice brašna
✦ malo praška za pecivo
Krema:
✦ 6 žumanjaka
✦ 25 dag šećera
✦ 2 želatine u prahu
✦ ½ l mlijeka
✦ ½ l vrhnja za šlag
✦ 6 većih banana
Preljev:
✦ 6 dag čokolade za kuhanje
✦ 2,5 dag margarina
✦ 2 žlice ulja


Priprema tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg pa ručno umiješati brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 175 °C, 10 - 15 minuta.

Priprema kreme: Žumanjke miksati sa šećerom i malo odvojenog mlijeka, pa ukuhati u vruće mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Kad se ohladi, staviti želetine rastopljene u 10 žlica vode. Na kraju umiješati šlag od tučenog vrhnja za šlag. Na ohlađen biskvit prethodno zaliven s malo mlijeka premazati polovicu kreme. Složiti banane prerezane po dužini.
Priprema preljeva: Otopiti na pari uz miješanje i preliti prostor između banana. Namazati drugim dijelom kreme i posipati čokoladnim mrvicama.

http://www.gospodarski.hr

Primjedbe