Tijesto:
✦ 20 dag oštrog brašna
✦2 žlice kakaa
✦prstohvat soli
✦12,5 dag maslaca
✦5 dag šećera
✦1 veliko jaje
✦1 žličica ekstrakta mente
✦ 20 dag oštrog brašna
✦2 žlice kakaa
✦prstohvat soli
✦12,5 dag maslaca
✦5 dag šećera
✦1 veliko jaje
✦1 žličica ekstrakta mente
Nadjev:
✦1,2 dcl vrhnja za šlag
✦ 25 dag bijele čokolade
✦ par kapi ekstrakta mente
✦1,2 dcl vrhnja za šlag
✦ 25 dag bijele čokolade
✦ par kapi ekstrakta mente
Glazura:
✦10 dag tamne čokolade
✦5 dag maslaca
✦1 žličica ulja
✦10 dag tamne čokolade
✦5 dag maslaca
✦1 žličica ulja
Priprema:Pomiješati brašno, kakao i sol. Miksati omekšan maslac i šećer dok ne bude pjenasto, pa dodati jaje i ekstrakt mente. Smanjiti brzinu miksera i dodati suhe sastojke. Zamijesiti rukama, a po potrebi dodati još brašna. Omotati plastičnom folijom, pa staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati tijesto na 3 mm debljine, te rezati krugove promjera oko 5 cm. Stavljati ih na lim obložen papirom za pečenje s malo razmaka i peći u zagijanoj pećnici na 180 °C oko 6 - 7 min.
Priprema:Vrhnje zagrijavati do vrenja pa time preliti sjeckanu bijelu čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodati koju kap ekstrakta mente. Ohladiti toliko da smjesa bude maziva, ali ne potpuno čvrsta. Spajati po dva keksića.
Priprema:Otopiti na pari uz miješanje i premazati keksiće. Po želji prošarati bijelom čokoladom. Pustiti da se glazura stisne.
http://www.gospodarski.hr