Sastojci:
Podloga:
250 gr. mlevenog keksa Oreo
80 gr. maslaca
Krem:
250 gr. krem sira tipa Philadelphia
120 gr. bele čokolade
2,5 dcl. slatke pavlake
1 konzervica od 397 gr. slatkog gustog kondenzovanog mleka
10 gr. želatina u prahu + 4 kašike vode
300 gr. seckanih jagoda
šlag za dekoraciju
Priprema:
Pripremiti kalup dimenzija 20x20 cm. Ja obložim folijom da bih kasnije mogla sve zajedno da izvadim na dasku u lakše i lepše isečem.
Mleveni keks i istopljen maslac sjediniti i rasporediti u kalup pritiskajući blago smesu da bude glatka i ravna površina. Ostaviti u zamrzivač dok se ne pripremi krem.
Želatin i vodu izmešati i ostaviti desetak minuta da nabubri pa blago ugrejati da se otopi.
Belu čokoladu istopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Slatku pavlaku umutiti.
Spojiti sir i kondezovano mleko i umutiti mikserom da se dobije fina krema. Dodati čokoladu, izmiksati, dodati umućenu slatku pavlaku i želatin i lagano izmešati.
Polovinu kreme staviti na podlogu od keksa, rasporediti iseckane jagode i preko staviti ostatak krema.
Ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, da se krem lepo stegne i da se sjedine ukusi.
(maminajela.com)
http://magicnirecepti.blogspot.com
Podloga:
250 gr. mlevenog keksa Oreo
80 gr. maslaca
Krem:
250 gr. krem sira tipa Philadelphia
120 gr. bele čokolade
2,5 dcl. slatke pavlake
1 konzervica od 397 gr. slatkog gustog kondenzovanog mleka
10 gr. želatina u prahu + 4 kašike vode
300 gr. seckanih jagoda
šlag za dekoraciju
Priprema:
Pripremiti kalup dimenzija 20x20 cm. Ja obložim folijom da bih kasnije mogla sve zajedno da izvadim na dasku u lakše i lepše isečem.
Mleveni keks i istopljen maslac sjediniti i rasporediti u kalup pritiskajući blago smesu da bude glatka i ravna površina. Ostaviti u zamrzivač dok se ne pripremi krem.
Želatin i vodu izmešati i ostaviti desetak minuta da nabubri pa blago ugrejati da se otopi.
Belu čokoladu istopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Slatku pavlaku umutiti.
Spojiti sir i kondezovano mleko i umutiti mikserom da se dobije fina krema. Dodati čokoladu, izmiksati, dodati umućenu slatku pavlaku i želatin i lagano izmešati.
Polovinu kreme staviti na podlogu od keksa, rasporediti iseckane jagode i preko staviti ostatak krema.
Ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, da se krem lepo stegne i da se sjedine ukusi.
(maminajela.com)