BIJELE KOCKE S JAGODAMA

Sastojci:
Podloga:

250 gr. mlevenog keksa Oreo
80 gr. maslaca

Krem:

250 gr. krem sira tipa Philadelphia
120 gr. bele čokolade
2,5 dcl. slatke pavlake
1 konzervica od 397 gr. slatkog gustog kondenzovanog mleka
10 gr. želatina u prahu + 4 kašike vode

300 gr. seckanih jagoda
šlag za dekoraciju







Priprema:

 
Pripremiti kalup dimenzija 20x20 cm. Ja obložim folijom da bih kasnije mogla sve zajedno da izvadim na dasku u lakše i lepše isečem. 
Mleveni keks i istopljen maslac sjediniti i rasporediti u kalup pritiskajući blago smesu da bude glatka i ravna površina. Ostaviti u zamrzivač dok se ne pripremi krem.

Želatin i vodu izmešati i ostaviti desetak minuta da nabubri pa blago ugrejati da se otopi. 
Belu čokoladu istopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Slatku pavlaku umutiti. 
Spojiti sir i kondezovano mleko i umutiti mikserom da se dobije fina krema. Dodati čokoladu, izmiksati, dodati umućenu slatku pavlaku i želatin i lagano izmešati. 
Polovinu kreme staviti na podlogu od keksa, rasporediti iseckane jagode i preko staviti ostatak krema.
Ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći, da se krem lepo stegne i da se sjedine ukusi.


(maminajela.com)

http://magicnirecepti.blogspot.com