Sastojci:
✦ 20 dag maslaca
✦20 dag smeđeg šećera
✦ 1 jaje
✦ 1 vanilin šećer
✦ 3 zrele i mekane banane
✦ 32 dag oštrog brašna
✦ 15 dag čokolade za kuhanje
✦ 15 dag mliječne čokolade
✦1 žličica sode bikarbone
✦ ½ žličice soli
✦ 20 dag maslaca
✦20 dag smeđeg šećera
✦ 1 jaje
✦ 1 vanilin šećer
✦ 3 zrele i mekane banane
✦ 32 dag oštrog brašna
✦ 15 dag čokolade za kuhanje
✦ 15 dag mliječne čokolade
✦1 žličica sode bikarbone
✦ ½ žličice soli
Priprema:
Maslac sobne temperature i šećer dobro izraditi, pa dodati jaje i vanilin šećer. Dodati oguljene i vilicom dobro ispasirane zrele banane, te prosijano brašno pomiješano sa sodom i sol. Obje vrste čokolade nasjeckati na komadiće i umiješati kuhačom u smjesu. Smjesu pomoću 2 žlice stavljati na lim obložen papirom za pečenje, ali ostaviti prostora jer će se keksići raširiti. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 8 - 10 minuta ovisno o veličini, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Keksići trebaju nakon pečenja biti mekani.
Maslac sobne temperature i šećer dobro izraditi, pa dodati jaje i vanilin šećer. Dodati oguljene i vilicom dobro ispasirane zrele banane, te prosijano brašno pomiješano sa sodom i sol. Obje vrste čokolade nasjeckati na komadiće i umiješati kuhačom u smjesu. Smjesu pomoću 2 žlice stavljati na lim obložen papirom za pečenje, ali ostaviti prostora jer će se keksići raširiti. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 8 - 10 minuta ovisno o veličini, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Keksići trebaju nakon pečenja biti mekani.
http://www.gospodarski.hr