VEOMA ČOKOLADNI KOLAČ

Mekan, sočan, kremast…za ljubitelje ovakvih kolača prava poslastica.

Krem I:
  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 gr mlečne čokolade
Krem II.
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 gr crne čokolade
  • Kora:
  • 6 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike ulja
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )

Priprema:
Prvo praviti kremove.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini.
Ostaviti da se hladi.
Tako uraditi sa oba krema.
Za koru ulupati belanca sa šećerom, pa dodati jedno po jedno žumance, zatim i ullje.
Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti žicom.
Istresti u obložen pleh dimentija 30 x 20 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni.
Peći 35 minuta.
Filove držati u grižideru sat vremena kada se ohlade, izvaditi i izmiksirati.
Preseći ohladjen biskvit na tri jednakad ela, da se dobiju tri  tanke korice.
Ako nemate čime preseći možete peći i tri posebne korice od po 2 jaja, ali je to onda trodupli posao.
Premazati kore sa mlečnim filom, po pola fila izmedju korica a odgore staviti tamni fil.
Korice poprskati mešavinom vode i šećera, 150 ml vode i 4 kašike šećera staviti da provri pa isprskati kore pre mazanja fila.
Ostaviti da se stegne i sjedine ukusi pa služiti.

https://brzikolaci.com
  •