TORTA OD DVIJE ČOKOLADE

Za 12 osoba – za kore: 21 belance, 450 g šećera, 300 g lešnika i 3 kašike oštrog brašna. 

Za krem:
 

21 žumance, 450 g šećera, 3 kesice pudinga od vanile, 6 kašika oštrog brašna, 1 l mleka, 100 g šećera, 250 g dijamantovog "dijavit" margarina, 2 kesice šlaga, 1 dl mleka, 300 g čokolade za kuvanje i 300 g bele čokolade.

Umutite čvrst sneg od 7 belanaca, pa lagano u ovu masu umešajte 150 g šećera, 100 g mlevenih lešnika i kašiku brašna. Dobijenu smesu sipajte u kalup za torte obložen kolačarskim papirom i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Isti postupak ponovite još dva puta sa ostatkom belanaca, šećera, lešnika i brašna da biste na kraju dobili tri kore. Pomešajte sva žumanca, puding i brašno, po potrebi sipajte malo mleka i umutite. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom, čim proključa skinite s ringle i dodajte pripremljenu masu od žumanaca, vratite na ringlu, smanjite temperaturu i uz stalno mešanje kratko kuvajte da se zgusne. Sačekajte da se krem malo ohladi, pa u njega umešajte "dijavit" margarin. Šlag pripremite prema uputstvu na kesici, pomešajte sa pripremljenim kremom i podelite na dva dela. U jedan deo umešajte čokoladu za kuvanje koju ste otopili na pari, a u drugi belu čokoladu. Na poslužavnik stavite prvu koru, premažite je s pola količine tamnog krema, odozgo položite drugu koru, premažite s pola količine krema od bele čokolade i prekrijte trećom korom. Celu tortu spolja premažite preostalim kremom, ukrasite celim lešnicima, dobro ohladite i servirajte.