TIGAR TORTA

Biskvit
7 jaja
8 kaš. šećera
fildžan ulja (hehe to je oko pola dl, možda i manje)
7 kaš. brašna
1 praš. za pecivo 

od navedenih sastojaka ispeći biskvit i iskidati prstima na komadiće (ne previše sitne) 


Krema
0,5 l mlijeka
3 jaja
10 kaš. šećera
5 kaš. brašna
250 g. margarina
100 g. čokolade
200 g. mljevenih oraha
2 kašike kakaoa
0,2 l tečnog šlaga
šećer za šlag

od jaja, brašna, šećera i mlijeka napraviti kremu 

omekšan margarin i istopljenu ohlađenu čokoladu izmiksati pa dodati u kremu, a zatim mljevene orahe i 2 kašike kakaoa


okruglu šerpu premazati tankim slojem fila, posuti isječenim tijestom, tijesto premazati filom i tako tri puta. fil treba da je zadnji 

poklopiti i ostaviti u frižideru da prenoći ili barem 5 sati. obrubiti nožem i staviti na zagijan šparet. malo protresti da se krema sa dna šerpe otopi i odvoji pa ga naglo prebaciti na tacnu