TAJFL S JAGODAMA

Sastojci
Potrebno je:
250 g svežih jagoda, isečenih na listove
50 g šećera
375 ml vode
2 kašika Cointrau likera
250 g biskvita
300 ml pavlake
250 ml kisele pavlake
50 g šećera u prahu
nekoliko jagoda za dekoraciju
Priprema
1
Pripremimo sastojke.
2
U šerpicu uspemo vodu i šećer u prahu pa kuvamo, dok se šećer ne rastopi. Sklonimo sa šporeta, uspemo polovinu jagoda i ostavimo da stoji, dok se tečnost ne ohladi. Zatim to izblendamo dok dobijemo lepu galtku masu. Ko želi može još propasirati da se odstrane semenke. Ja nisam. Sipamo u činiju i dodamo Cointrau.
3
Biskvite sada sipamo u sirup i onda redjamo na dno posude oko polovinu. Posebno umutimo pavlaku i kiselu pavlaku, šečera u prahu prema tome koliko volite slatko. Na biskvite sad redjamo jagode, pa sipamo krem i tako ponavljamo dok sve potrošimo. Na vrhu da bude krem. Dekorišemo sa jagodama. Ja sam još posula košticama nara, jer sam htela da ga potrošim, a i lepo izgleda.
Savet
Trajfl je ovde neizbežan za vreme praznika na kraju godine. Umesto jagoda dodaje se i svakakvo drugo voće. Kod nas u bašti jagode su stidljivo počele, pa sam iskoristila da napravim ovaj divan desert.
http://kucnetajne.info