Karamel deo:
- 10 kašika šećera
- 200ml mleka
- 4 žumanca
- 2 kašike gustina
- 200gr margarina
- 100ml slatke pavlake
- 1 želatin
- 100gr čokolade
- 2 kašike mleka
Priprema:
Izlomite grubo keks i orahe i stavite u posudu. Istopite čokoladu pa dodajte žumanca i šećer i mešajte dok se sve ne otopi. Dodajte margarin i mešajte dok se i on ne otopi. Kad se sve otopilo prelijte ovu smesu preko keksa i oraha. Izmešajte sve i istresite u tepsiju u koju ste stavili foliju. Poravnajte.
Stavite želatin u 40ml vode i ostavite 10 minuta.
Stavite šećer da se otopi. Pomežajte žumanca sa mlekom i gustinom pa kad se šećer otopi prelijte preko šećera i mešajte. kad se sve sjedinilo i otopilo sklonite sa vatre i dodajte margarin pa malo mešajte da se otopi, kad se otopio dodajte želatin. Mešajte da se otopi. U tu smesu dodajte slatku pavlaku, izmešajte i ostavite 2h da se hladi. Posle 2h istresite smesu preko keksa i oraha.
Otopite čokoladu sa 2 kašike mleka i isprskajte kolač.
Štanglice od keksa i oraha ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati pa poslužite.