SOČNA ŠTRUDLA

600 g crnog grožđa,
260 g brašna,
2 jaja,
3 kašike ulja,
prstohvat soli,
pola kašike soka od limuna,
rendana limunova kora,
100 g šećera,
50 g prezli,
50 g putera i šećer u prahu za posipanje.
Priprema
U posudu sipajte brašno, so, jaje, ulje, sok od limuna i 4-5 kašika vode, umesite glatko
testo, umotajte u plastičnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi 50 minuta. Za to vreme,
na zagrejanom puteru propržite prezle i ohladite. Radnu površinu pospite brašnom, razvijte
tanko testo, premestite na masni papir, pospite prezlama i rasporedite zrna grožđa pomešana
sa šećerom. Duže strane testa preklopite tako da pokrivaju grožđe, urolajte štrudlu, dobro
pritisnite rukama i premažite umućenim jajetom. Štrudlu stavite u pleh obložen masnim
papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Pospite prah šećerom, isecite na
kriške i servirajte.
https://srbijaulice.com