1,5 kg krušaka,
250 g brašna,
50 g suvog grožđa,
100 g kisele pavlake,
4 kašike ulja,
50 g šećera u prahu,
kašika limunovog soka,
100 g seckanih oraha,
3 kašike prezli,
2 kašike putera,
3 kašike mleka,
prstohvat soli.
250 g brašna,
50 g suvog grožđa,
100 g kisele pavlake,
4 kašike ulja,
50 g šećera u prahu,
kašika limunovog soka,
100 g seckanih oraha,
3 kašike prezli,
2 kašike putera,
3 kašike mleka,
prstohvat soli.
Priprema
Zamesite testo od brašna, 3 kašike ulja i 100 ml mlake vode. Oblikujte loptu, premažite
kašikom ulja, umotajte u foliju i ostavite na toplom mestu 30 minuta. Kruške oljuštite,
izvadite semenke, isecite na tanke kriške i pomešajte sa suvim grožđem, pavlakom,
sokom od limuna, orasima i šećerom u prahu. Prezle ispržite do zlatnožute boje.
Testo tanko razvijte, razvucite na brašnom posutoj krpi, namažite otopljenim puterom,
pospite prženim prezlama, nafilujte i urolajte. Poređajte u podmazan pleh i pecite u
rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta. Isecite na kriške, pospite šećerom u
prahu i poslužite.
kašikom ulja, umotajte u foliju i ostavite na toplom mestu 30 minuta. Kruške oljuštite,
izvadite semenke, isecite na tanke kriške i pomešajte sa suvim grožđem, pavlakom,
sokom od limuna, orasima i šećerom u prahu. Prezle ispržite do zlatnožute boje.
Testo tanko razvijte, razvucite na brašnom posutoj krpi, namažite otopljenim puterom,
pospite prženim prezlama, nafilujte i urolajte. Poređajte u podmazan pleh i pecite u
rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta. Isecite na kriške, pospite šećerom u
prahu i poslužite.
https://srbijaulice.com