VRIJEME PRIPREME 30 MINUTA
Ova izvrsna rolada od kokosa sastoji
se od svijetlog sloja s kokosom koji
ovoj slastici daje specifičan okus
karakterističan za sve recepte
s ovom namirnicom, te tamnog
sloja od kakaa i keksa.
se od svijetlog sloja s kokosom koji
ovoj slastici daje specifičan okus
karakterističan za sve recepte
s ovom namirnicom, te tamnog
sloja od kakaa i keksa.
Autor: Recepttura
Serves: 8-10
SASTOJCI
Crna smjesa:
- • 250 grama mljevenog keksa
- • 200 grama šećera u prahu
- • 1 žlica ruma
- • 2 žlice kakaa
- • 100 ml toplog mlijeka
Bijela smjesa:
- • 150 grama omekšalog maslaca
- • 150 grama šećera u prahu
- • 100 grama kokosa
UPUTE
- Samljeti keks u blenderu i prebaciti u dublju posudu.
- Dodati šećer u prahu, i promiješati.
- Sipati kakao i opet promiješati.
- Spojiti mlijeko i rum te dodati u smjesu.
- Dobro izjednačiti smjesu.
- U drugoj posudi spojiti maslac i šećer u prahu. Dobro izmiješati.
- Dodati kokos i dobro izjednačiti smjesu.
- Uzeti vrećicu za zamrzavanje od 3 litre i u nju prebaciti crnu smjesu.
- Razvaljati smjesu unutar vrećice da se dobije pravilan četverokut.
- Na isti način (u vrećici za zamrzavanje od 3 litre) razvaljati bijelu smjesu.
- Obje vrećice razrezati po jednoj dužoj strani i po kraćoj i otvoriti poput
- knjige.
- Preklopiti bijelu smjesu preko crne tako da s gornje strane bude vrećica.
- Nježno preći valjkom preko bijele smjese da se bolje sljube.
- Zarolati roladu, prebaciti na postolje i staviti u frižider na najmanje 3 sata.
http://recepttura.com