POTREBNO JE:
- 250 g šećera,
- 100 g suvog grožđa,
- sok od pola limuna,
- čokolada,
- 250 g mlevenih lešnika,
- 100 g smokvi,
- 250 g južnog voća (ananas, banana, urma…)
PRIPREMA:
- Šećer staviti u šerpu, naliti vode da šećer ogrezne i skuvati kao za slatko.
- U ukuvani sirup dodati mlevene lešnike, suvo grožđe i sitno seckane smokve.
- Sve promešati sa sirupom i dalje kuvati na vatri.
- Dasku posuti šećerom i na nju izručiti masu.
- Testo podeliti na dva dela i rastanjiti na pola prsta debljine.
- Kad se testo ohladi, jedan deo premazati sokom od slatka.
- 250 gr južnog voća iseckati na rezance i ravnomerno naneti po testu.
- Drugi deo testa staviti gore, pritisnuti težim predmetom da se testo sjedini sa nadevom.
- Potom testo preliti rastopljenom čokoladom.
- Kada se čokolada ohladi, iseći na štanglice.
https://www.posnajela.rs