POTREBNO JE:
- 650 g šećera,
- 250 g margarina,
- 300 g mlevenih oraha,
- 300 g mlevenog posnog keksa,
- 4 štangle čokolade,
- 3 kašike vode,
- komad margarina (za preliv),
- šoljica šećera.
PRIPREMA:
- Ušpinovati 650 g šećera sa 1 čašom vode pa dodati margarin, orahe i mleveni keks.
- Mešati masu da se sasvim izjednači, pa je podeliti na dva jednaka dela.
- Otopiti na pari dve štangle čokolade, pa ih dodati jednom delu i obojiti ga u smeđu boju.
- Na tacni prvo ravnomerno rastanjiti smeđu koru, a preko nje rastanjiti koru sa orasima tako da obe kore budu iste debljine.
- Rastopiti čokoladu sa vodom, šoljicom šećera i komadom margarina, pa napraviti gušći preliv te preliti bajaderu, a stranice poravnati nožem.
- Koncem ili najlonom seći bajaderu na male pravougaone galete ili rombove, a zatim je staviti na hladno da se sasvim stegne.
https://www.posnajela.rs