POSNE BAJADERE

POTREBNO JE:

  • 650 g šećera,
  • 250 g margarina,
  • 300 g mlevenih oraha,
  • 300 g mlevenog posnog keksa,
  • 4 štangle čokolade,
  • 3 kašike vode,
  • komad margarina (za preliv),
  • šoljica šećera.

PRIPREMA:

  1. Ušpinovati 650 g šećera sa 1 čašom vode pa dodati margarin, orahe i mleveni keks.
  2. Mešati masu da se sasvim izjednači, pa je podeliti na dva jednaka dela.
  3. Otopiti na pari dve štangle čokolade, pa ih dodati jednom delu i obojiti ga u smeđu boju.
  4. Na tacni prvo ravnomerno rastanjiti smeđu koru, a preko nje rastanjiti koru sa orasima tako da obe kore budu iste debljine.
  5. Rastopiti čokoladu sa vodom, šoljicom šećera i komadom margarina, pa napraviti gušći preliv te preliti bajaderu, a stranice poravnati nožem.
  6. Koncem ili najlonom seći bajaderu na male pravougaone galete ili rombove, a zatim je staviti na hladno da se sasvim stegne.
https://www.posnajela.rs