SASTOJCI ZA POSNU ŠTRUDLU SA DŽEMOM:
- 600 g brašna,
- 2 dcl ulja,
- 4 kašičice šećera,
- 1 vanilin šećer,
- narendana korica limuna,
- sveži kvasac,
- 4 čaše kisele vode,
- džem po želji.
POSNA ŠTRUDLA SA DŽEMOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Ostaviti kvasac da podođe u šolji vruće vode, pa dodati u brašno.
- Dodavati sve navedene sastojke, pa mešati rukom sve dok testo ne počne da se odvaja od ruke.
- Ostaviti da podođe, pa onda podeliti na 4 loptice.
- Svaku lopticu razvući i premazati džemom (ja sam koristila od džem od šljiva).
- Umotati štrudlu i staviti u podmazan pleh, pa peći na 220 stepeni sve dok ne porumeni.
- Vruće štrudle prekriti mokrom krpom.
https://www.posnajela.rs