POTREBNO JE:
- 120 gr šećera,
- 120 gr meda,
- 200 ml kisele vode,
- 150 gr mlevenih oraha,
- 2 štangle posne čokolade,
- 1 vanilin šećer,
- kafena kašika sode bikarbone,
- brašno da se torta zamesi.
Za fil:
- 250 gr šećera,
- 250 gr mlevenih oraha,
- 2 štangle posne čokolade.
PRIPREMA:
- Čokoladu istopiti, pomešati sa svim sastojcima i zamesiti testo, koje ne sme da bude ni previše tvrdo, ni previše meko.
- Od pripremljenog testa ispeći 4 kore.
- U ušpinovan šećer, dodati 2 štangle čokolade i 250 gr oraha, sve dobro izmešati i tim filom filovati tortu.
- Po želji, poslednju koru možete preliti istopljenom čokoladom.
- Torta bi trebalo da odstoji dan, dva pre služenja, da bi što bolje omekšala.
https://www.posnajela.rs